Pepparrotscrème. Jag brukar rimma torskryggen om man har tid. Servera fisken med såsen, potatismoset, stekta svampen, haricots verts och rårörda lingon
Smaka av med salt och peppar. Fräs lök ochkantareller i smör. Vi hade öppnat en flaska champagne i fredags och kände för att laga nåt som passade till den på lördagen
På tal om mat så åt vi en fantastiskt fin torskrygg häromdagen. Har man en sådan fin bit fisk så vill man ju "förstöra" den så lite som möjligt så jag körde den bara i ugnen med lite smaksättning, enkelt och gott
Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar
Salta och peppra torskryggen. Torskrygg är väl något av det godaste man kan äta. Allra helst äter jag den så här, men det går minst lika bra att steka den som den är med bara lite salt och peppar, serverat med en god potatis- och broccolimos
4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.