Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Vi använde torskfilé men det går även bra med torskrygg eller annan vit fisk. Den lite söta gulbetspurén passar utmärkt ihop med fisk och lite salta tillbehör
Idag blev det torskfilémed sesampanering. Serveras med en grönsallad och kall citronsås. Man får jaga fröna lite efteråt både på golv och arbetsbänk, men det blir gott
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Här har jag panerat färska torskfiléer i mandelmjöl och kokosflingor och stekt dem frasiga. Mums, mums tillsammans med potatis, grönsaker och en grönskande ruccolasås
4 4 ägg 500 g räkor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparrot salt och peppar 1 l vatten 1 1/2 msk salt 600 g torskfiléer ev dill till servering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.