Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Hacka den gula löken och lägg den i kastrullen tillsammans med dragonen och buljongtärningarna. Krydda efter smak med örtkrydda, salt och peppar och koka upp
Ta en bit torskfilé, dela i bitar och slå in i serranoskinka. - Det här var gott, sa hon – tog en tugga och fortsatte med att berömma crème fraiche-såsen,
Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Grönkål och kikärtspaj med örter. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.