Inte svårt alls heller och det är välkommet när vi landar på landet ganska sent på kvällen. Lök och bacon ska vara i, purjo eller gul lök spelar inte så stor roll
Italiensk sallad på vårt vis. Nu ska ni också få ta del av vårt senaste publicerade matreportage i Kuriren (6/2015) där temat på vår matvrå var ”vårens fester” där vi tipsade om olika sallader som en del av en buffé
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål och dill. Låt soppan sjuda vidare några minuter tills torsken är färdig
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Skiva tomat och lägg på. Lägg en stor klick smör ovanpå allt och vik ihop paketet. 1 bit torskrygg/paket. Ställ på grillen och grilla indirekt under lock i ca 15 min. 1 bit torskrygg
Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Men om du gillar sardeller och vill ha mer sälta, så lägg på det också. I originalreceptet som jag gjort till mitt används även sardeller men det tog jag bort för jag tänkte att det skulle kunna ta över och för min del tror jag att det var ett klokt beslut
Snitta upp purjolöken på längden och skölj ur, snitta den därefter i lagom bitar. Smörj in en eldfast form och placera den snittade purjon först på botten
Stöt potatisen eller pressa den. Lägg två skivor av parmaskinkan och lägg torskryggenpå,krydda fisken med salt och peppar, bred över pastan och rulla in torsken i skinkan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.