4 Potatis 900 g fast potatis 250 g grön sparris Sås 1 gul lök 1 tsk olja 2 dl vatten 2 dl crème fraiche (pepparrot/havssalt/citron) 1 tärning fiskbuljong 1 citron Torsk 600 g torskfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sparris. Ingredienser 3-4 portioner, ca 30 minuter Snabbrimmad torsk 375 g torskfilé eller torskrygg. Ingredienser 3-4 portioner, ca 30 minuter Snabbrimmad torsk 375 g torskfilé eller torskrygg
Halstrad torskmed vit sparris som primör och skumPå sparrisskalet kokar du snabbt en enkel sås under tiden som du tillagar grönsakerna i ugnen och halstrar torsken
Jag gjorde en macka med smörstekt torskrygg, kungskrabba, grön och vit sparris. Torskrygg. I det senaste avsnittet fick det i uppdrag att göra varma mackor och en av kockarna gjorde en macka med bland annat smörsekt gös
Här är en torsk som är buslätt att göratorsk, beräkna ett halvt paket frysen torsk per person. 1 stor purjolöksparris, i väntan på den färska sparrisen så får det duga med ett fryst paket. lite färsk pressad citron saftörtsalt och peppar blandade sorter2 dl grädde (mer om det ska bli mycket sås)Skär den tinade fisken i kuber, skiva purjolöken och dela sparrisen i fyra delar
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatismed grön sparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax och torsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisen och fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.