Bred dijonsenap på torsken och krydda med körvel, s&p. Jag gillarkombinationentorsk och bacon. Blanda hummerfond och saffran, rör ner detta i creme fraichen och smaka av medvitpeppar
Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. Fiskfänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtilllite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta tillsig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras medantingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
IngredienserPortioner. 4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vittvin 100 g färskost medvitlök och örter salt och peppar dillvippatillgarnering Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Och så helt kallt över till dagens middag som bestod av stekt torskmed brässerad fänkål. Under tiden vänder du torskeni mjöl blandat med salt och peppar
Provlaga gärna min rätt, sardellsmörbakad torskmedfänkål, tomater och svarta oliver. Salta och peppra fyra torskryggfiléer och låt dem stå en halvtimme
Jag ficktipstill dagens middag hos Sandras Matkrypin som gjort torski grön curry. Låt sedan broccolibuketterna, ingefära och currypastan fräsa med en kortis
Här om dagen serverade jag tillmiddagi klartext en god getostöverbakad torsk, ett ljuvligtpotatisstomp smaksatt med äkta smör, serverat med en fräsch och fyllig avokadosallad medfänkål, pistaschnötter, gurka & ruccola
Hyvla fänkålen tunt, marineramed saft och zest från citronen och salt. Finhacka löken, koka upp medvittvin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig
Servera torskenmedfänkålsgryta och gärna pressad potatis. Lägg torskeni en ugnssäker form. Jag hade dock en ganska litenfänkål och så var jag liteförsiktigmed saffranen då jag intevill att det tar över för mycket
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa medtorsk, fänkål och dill. Pressa över litecitronsaft på torsken och salta den lätt innan du lägger ner den i den sjudande soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.