Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Suan la gua tiao ban ji zhen - kycklingmage ochgurkamed surstark sås. Jag har gjort detta recept med kycklinglever också, det funkar men magen har lite mildare smak och roligare konsistens
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurkaoch den kalla såsen. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Smaka av med salt och peppar. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull
Klyfta tomat och lök och blanda med majs. Dessutom håller den ju längre i kylskåpet än tex isbergssallas, så då kan man göra denna sallad och ha till alla måltider i veckan
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen, ställt kallt. den här rätten kan du enkelt variera genom att byta ut fisken mot någon fast vit fisk såsom torsk, gör, hälleflunda, abbore eller kanske lite kattfisk
Mixa såsen slät och blanda med kokt pasta. Då blir maten mer varierad och det är också enklare att äta ekologiskt ochmiljömedvetet när man äter vegetariskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.