175 grader
ca 30-35 minuter (den ska ju vara kladdig i mitten).Låt svalna!Skär bort botten på några jordgubbar och placera dom på kakan.Spritsa ett varv grädde runt och en prick på varje jordgubb.Pudra florsocker över kakan.Receptet kommer från systrarnas drömmar.2014-12-27 @ 07:52:30
I kväll sparkar vi igång med julgröt, nygriljerad skinka på hembakat vörtbröd och trevligt sällskap. Till kaffet blir det denna vitakladdkaka med söta små tomteluvor
Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vita chokladen bruten i bitar. Kladdkaka med vit choklad, havssalt och röda vinbär200 g margarin eller smör200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna)1. 5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad)2 dl vinbär blandade med 1 msk strösockerSmörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. 200 g vit choklad
Påskigkladdkaka med creme påvit choklad & passionsfruktOBS. Det ska vara gult och sött påpåsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Inlägget Vit choklad kladdkaka med citrongrädde dök först upp på Hannas Bageri. Mina favoriter är nog Oscar och Robin, hoppas på att någon av dem vinner
Genom att blötlägga cashewnötterna får du en krämigare smet, dessutom så blir alla nötter och frön mer näringsrika för oss människor om de först blivit blötlagda
Jag hittade en kladdkaka med lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
I helgen när jag hade mitt kalas bjöds det som sagt på en hel del gottigheter. Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en med vit choklad
Vispa grädden och vispa i hallonen på slutet. 100 g vit choklad. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills den smält
Den här gången körde jag på Baileys. 250 g vit choklad. 150 g vit choklad. Ugnen på 175 grader. Hacka 250 g vit choklad, smält smöret. Hacka 150 g vit choklad. 250 g vit choklad. 150 g vit choklad
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta påkladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Den planerade fikaträffen här hemma i går blev inställd på grund av sjukdom. Jag hade gjort en vitkladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Vitkladdkaka blir väldigt sött och mäktigt, men jag gillar ju det och dessutom bröt det av så himla gott med den lite syrliga glasyren på crème fraîche
För att förtydliga ytterligare så är detta alltså en alldeles perfekt kladdig vitkladdkaka som är toppad med en björnbärskompott och ovanpå det en smuldeg gjord på havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.