Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet
Stek dom på medelstark värme så dom får yta på bägge sidor och droppa lite worcestersås på dom. Lägg över dom i en serveringspanna med lock som får stå på svag värme
Till det serverade jag gucamole. Pressa ner en vitlöksklyfta och smaka avmed salt och peppar. Vi hade fått färska majskolvar i ekolådan och jag ville göra något annat än att bara koka dem och servera dem med smör, även om barnen älskar det
Servera soppan rykande varm tillsammans med ett gott surdegsbröd. Ajvar relish är en röra gjord på paprika och ofta även andra grönsakeroch chilipeppar, och är en jättegod smaksättare att ha till hands
Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomater med mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Häll upp kokosmjölken i en kastrull och fyll upp nästan halva burkarna med vatten från kranen och skaka så du får med allt och spär ut soppan en aning (bara om du vill, inget måste)
Smaka avmed salt, peppar och tillsätt färsk timjan. Servera med färsk timjan och en grönsallad. Fräs fänkål, lök, pressad vitlök och spenat i lite olivolja
Servera soppan rykande varm tillsammans med ett gott surdegsbröd. Ajvar relish är en röra gjord på paprika och ofta även andra grönsakeroch chilipeppar, och är en jättegod smaksättare att ha till hands
Häll i en kastrull, koka upp, smaka avmed kryddor, timjan och salt. Lykopen är en av de karotenoider som normalt förekommer i höga halter först och främst i blodplasma
Förra tisdagen åt vi en matig omelett som vi tänkte dela med oss receptet av till er. I frysen stod en burk med vad som blev över sist vi hade ärtsoppa här i vårt kök, perfekt, bara att värma
Krydda med curry och smaka avmed salt och peppar. Currymarinerad kycklingfilé som blir ugnsbakad tillsammans med paprikastrimmel och currysås tillagad från kycklingskyn såväl som lite ris
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Jag ska dela med mig av mitt egna sjukt supersmarriga recept på dagens rätt vi åt. Jag tog fram köttfärs och tänkte vad ska jag hitta på för skojsig mat idag en lördag och vi är dessutom bara hemma och tråkar idag så tänkte maten behövde väl kanske inte va lika trist haha, men så tänkte jag att använda mig utav rester idag
) blir det en härlig värmande fisksoppa, som gör slut på eventuella rester avsaffran som finns kvar efter julen och är i säsong nu med fisk och skaldjur samt rotfrukter
Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.