Låt brödet svalna och ta med det på en picknick där det skärs på plats - och om du har tur så är brödet fortfarande varmt i mitten - eller ät det på plats
I en separat skål vispar du samman filmjölk, ägg, olivolja, paprikapulver väl med en elvisp. Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ostoch grönsaker
Tomatsås. Servera medvitlöksbrödoch eventuellt en god sallad. I Matplatsens recept använder Victoria färdig tomat- och bechamelsås, men jag föredrar att göra egen, det blir helt enkelt godast så, så nedan följer instruktioner för det med
När våra barn, och deras respektive, var här och åt en dag bjöd jag på en enkel morotssoppa och detta mumsiga bröd, fyllt med riven lagrad ostoch min hemmagjorda gröna solrospesto
Jag river därefter den vällagrade ostenoch blandar den med persiljan så gott det går. Torsdag i vad som troligtvis är årets varmaste vecka hittills och så undrar ni säkert om jag tillbringat kvällarna med att baka surdegsbröd
Servera med valfri fyllning, jag hade stekt ägg, sallad och majonäs. Dessutom innehåller nyponskalsmjöl rejält med vitaminer (framförallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter – underbart
Tryck ner korvarna i den smälta ostenoch servera. Vänd korvarna och ställ på korvbröden på gallret. Vira baconskivorna runt korvarna och lägg på gallret
servera med nykokt pasta och fisken. Häll på vetemjöl på torskbitarna och vänd runt så att det täcker. God knaprig fisk med en slät tomatsåsoch nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt ochpepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn ochost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.