Vi avnjöt en förrätt till middagen – en mini-tartetatin med lök och chèvre. Receptet hittade jag bland alla mina tidningsurklipp och närmare bestämt från någon ICA-tidning
Jag brukar använda cocotteformar, men den här gången tog jag mindre glasformar istället eftersom det är en fem-rättersmenyoch att jag dessutom serverade en fruktsallad till också
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Receptet finns att hitta lite var stans på nätet så jag vet inte riktigt vem som uppfann det. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull
Många av produkterna hittar du numera i vanliga välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostaffärer, men också på nätet ex vis hos Råvarubutiken, LCHF-butiken, Veganlife, Immun, Goodstore, Plushälsa , Bravara m fl
Garnera med lite soltorkad tomat, kronärtskocka och bladpersilja. ev lite maizena att reda av med. Och sedan vid serveringsdagen så behöver man bara tillaga lammet sakta i ugn, busenkelt
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Med lite smak av kola och choklad. Hacka jordnötter och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
I mitt recept har jag gjort min egen lyx-variant med extra smak från grunden med torkade örter, en gnutta färskost på slutet och sen toppade jag soppan med riven parmesan
Är du glutenintolerant och längtar efter mannagrynsgröt. Den är bara lite nyttigare. Det finns helt glutenfria hirsmannagryn, som det går utmärkt att göra mannagrynsgröt på, och som smakar precis som vanlig mannagrynsgröt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.