Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Fisken mår bäst av att bara saltas lätt in- och utvändigt och stekas ett par minuter på var sida i rejält med smör
För det mesta är det vardagsmat jag lagar och den ska ju helst stå på bordet så snabbt som möjligt efter att jag kommit hem från jobbet, och gärna ätas varm tillsammans med den övriga familjen
Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Servera tillsammans med vitlökspotatis och grönsakshummus. För något år sedan skulle jag göra tjälknöl på älgkött som jag alltid brukar göra men av misstag så tog jag en lammbit och det blev kanongott
Den här levern är riktigt stor, med fina hela bitar. Servera med rårörda Lingon och en färsk Vitkålssallad med Solrosfrön och Senapsvinaigrette Recept se # 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.