Idag blir det road trip. Cicci ska strax skjutsa mig till Umeå där gipset FÖRHOPPNINGSVIS. ska bort. Ska även få träffa en sjukgymnast och en arbetsterapeut
Frys köttet i sin förpackning i minst 12 timmar. Sätt ugnen på 75°C. Ta köttet ur förpackningen och lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under
Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader. Efter ett par timmar när köttet tinat lite kan du sticka in en termometer i mitten av köttbiten
Den här smarriga tjälknölen gjorde jag till julbordet. Tjälknöl är inget som man bara slänger ihop sådär, det krävs en del planering och kanske även lite nattvaka om man har den i ugnen under natten som jag hade
Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Perfekt då att lägga in den helt frusna köttbiten i ugnen, istället för att vänta tills det har tinat upp, så är tillagningen redan igång
Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.