Blandakaffe med strösockret så att sockret löser sig, häll över kexen. Vispamascarpone, florsocker, äggulor och rivet citronskal så att det blir fluffigt
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallasTiramisu. Självanamnet betyder "dra upp mig" eller "pigga upp mig" på italienska
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Jaghar en förkärlek till dessert serverad i glas. Min allraförstaTiramisu men absolut inte sista. Gillar upplägget attmanhar sin egen lilla portion av dessert och att ingen annankan/skagräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så attsäga
Den klassiska kändes lite tråkig om jag får säga mitt. Kaffe i dessert. Så med andra visste jagatt det var bäst attinkludera riklig mängd choklad i den hela
8 4 äggulor 2 burkarmascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starktbryggkaffekakaoattpudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.