Gratängen går utmärkt att förberedaoch sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Jag har gjort rätt många Janssons Frestelse densenastetiden. Med denpotatisen strimlad i matberedaren med lök, blev Janssons så krämigochtoppengod efter 45 minuter i ugnen, 175 - 200 grader. 45 minuter i ugnen,
Vinterlöken är lite hård ibland, så det blir godare att bryna denförst. Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
En klassiker för oss på juldagen är den här potatis och grönkålsfritattan som är supergod till lax. Dan före dopparedan och det känns både på bloggenoch på instagram att det lagas väldigt mycket mat
För er som behöver mer individanpassad hjälp eller fler tipsoch idéer är det bara att höra av er via kontaktformuläret som du kan hitta här eller under fliken kontakt i huvudmenyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.