När ditt salt blivit knastertorrt är det färdigt att hälla upp i rena torra burkar med tätslutande lock, krossa det i mortel eller kör det i en matberedare innan om det inte redan är finfördelat
Nu var det dags att baka sitt eget surdegsbröd. I lördags vid mitt besök på Saltå Kvarn fick vi en inspirerande baklektion av surdegsproffset Manfred Enoksson
Det är ofta jag styckar en stor bit fläskkarré om cirka 2000 gram. Jag gör dessutom egen marinad och marinerar ungefär sex olika paket där två av dessa blir i form av grytbitar
eterisk olja efter ditt val. Skeda upp ditt bodybutter i burkar som kan förslutas ordentligt med lock. Det är faktiskt inte så svårt alls att göra sina egna hudvårdsprodukter
Därför har jag här samlat mina sju bästa tips för hur du kan minska ditteget matsvinn och göra din mat resurssmartare i vardagen, samtidigt som du äter jävligt gott och faktiskt gör ditt liv enklare och roligare
)Det är roligt att göra eget te och min erfarenhet är att det blir väldigt lyckat. Att blanda sitt eget te är ju en bra grej om man vill julpyssla men inte orkar sätta igång några större projekt
Använd tvättnötter när du byker och gör eget shampo och diskmedel. Ta med glasburkar till glassförsäljaren, örngott/tygpåsar till bageriet för ditt bröd, flaskor till vingården / bryggeriet eller gör dina egna produkter (senap, dressing, varm sås, sylt, EGT, hummus, kakor, konserverade tomater)
Den är ofta sockrad och färgad och gör att majonnäsen blir missfärgad. TIPS. Använd citronsaft eller vitvinsvinäger om du ska servera majonnäsen till fisk och skaldjur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.