Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Tacos skulle jag nog kunna äta minst två gånger i veckan, jag älskar verkligen det. -) Det blir ju dock kanske lite enformigt om man skulle äta tacos på samma sätt varje gång men man kan ju variera sig som tur är
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Vi pratar om allas vår Mat-Tinas gnudi som hon lagade till i ett av avsnitten i serien "Tina hälsar på", närmare bestämt när hon var i Italien och besökte någon fotbollsspelare som vi knappast visste vem det var
Lägg ärtorna i blöt 12-24 h. Häll av vattnet och koka upp dem i nytt. Skumma om det behövs. Tillsätt buljong och hackad lök, låt småkoka under lock i ca 75 min
Slökokt ärtsoppa. Denna ärtsoppa blev tjock, och oerhört smakrik. Här mina vänner ska ni få ett riktigt gammalt inlägg, som har legat på lur sedan jullovet, 2015
6 port. 500 g gula ärter. 15-18 dl vatten + vatten till blötläggning. 1 gul lök. 2 tsk timjan (alt. mejram). 400 gr rimmat bogfläsk eller rimmat magert sidfläsk i tärningar
Något vi aldrig har gjort är ärtsoppa. När det väl var dags att äta var jag riktigt sugen och faktiskt så blev det den bästa ärtsoppa jag någonsin smakat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.