Skär med cirka en centimeter mellanrum och ganska djupa snitt utmed hela fläskfilen på tvären. Lägg i en paket ost och strö rikligt med persilja över filen
Rör ner 1 dl riven kvibille prästost i grytan när den är klar. Klicka smör i formen, pressa över vitlök och ha på timjan samt havssalt och grädda på samma värme i ca 15-20 minuter till eller tills potatisen är klar
Torrosta ett par dl hasselnötter och gnugga av skalen (ett helsikesgöra). Det blev helstekt fläskfilé i ugnen med hasselnötspotatis och varm salladskål, smaksatt med citron och timjan
Rör ner 1 dl riven kvibille prästost i grytan när den är klar. Mums. Skär 600 gram fläskfilé i skivor. Skala 1 gul lök och 1 stor vitlöksklyfta och hacka i bitar
3 msk färsk timjan eller 1/2 msk torkad. 2 fläskfiléer à ca 450 g Smör till stekning Salt Svartpeppar 2 dl vitt vin 2 dl vatten 5-6 lagerblad 3 msk färsk timjan eller 1/2 msk torkad Ev flytande citron
Klipp timjan i småbitar och rör ned i pannan. 4Fläskfilé med kantareller och färsk timjanca 5 port1 medelstor fläskfilékantareller (vi hade tyvärr inga färska, använde en burk istället)1 gul lök2 pkt havregrädde (fungerar ju lika bra med annan grädde om man hellre vill ha det)ca 1 tsk sojaca 1 msk Oxkött- och rödvinsfond½ kruka timjansalt och pepparSkiva fläskfilén
Dekorera med timjan. När det återstår ca tio minuter smula gärna över lite getost. Oj, vilken helg. Vi har fått supermycket gjort i vårt vardagsrum och nu är det faktiskt inte mycket kvar innan det är helt färdigt
Tillsätt ½ msk smör, ½ tsk av saltet, timjan och malen vitpeppar. Den här krämiga potatisgratängen med champinjoner och rökt ost blev verkligen jättegod
Lägg i morotsriv purjo och timjan och låt det fräsa med ett par minuter. Ta ut knivarna i matberedaren och tillsätt mjölk, ost och ägg och arbeta snabbt ihop degen med en slev
Toppa med timjan och ruccola innan servering. Fördela ut prosciutto och smula över feta ost. DelaTwitterFacebookSkriv utE-postPinterestWhatsAppLinkedInGillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.