Tvådagars kanel- och kardemummabullar. Marinerade jordgubbar med grönpeppar och apelsingrädde. Julig dessert med saffran, glögg, hallonsylt och lättvispad
Här har vi ett busenkelt och väldigt gott recept på hemmagjord daim. Här har du bas-receptet, vill tillägga att det är urgott att tillsätta riven apelsinskal och apelsinsaften från frukten
Häll kokosmjölk, grädde och gelésocker i kastrull. Skär bort rotstock och skal på ananasen. Blanda med rom, urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta
Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av lime och vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop
Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut med degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjölk, spara lite av mjölet till utbakningen
Fram emot kvällen sprack himlen upp, solen tittade fram, massor med glada männsikor var på plats, bra stämning, picknick med trevliga kollegor och framför allt en helt okej springtid (tack till en peppande svägerska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.