Thaisoppamed röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Gillar du stark mat kan du med fördel lägga i ytterligare röd currypasta. Häromveckan blev jag bjuden på en jättegod thaisoppa och nu i veckan försökte jag återskapa den på egen hand
Klipp rikligt med persilja över och servera direkt i varma tallrikar. Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar Smaka av och krydda mer om det behövs eller späd ev
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Servera i djupa tallrikar med gott om spad och hackad persilja
Den här receptet är en Thaisoppamed klar buljong och fylld av kryddiga smaker. Om ni i familjen vill ha olika styrka så kan ni späd ut den med lite extra kycklingbuljong till dem som vill ha en milda variant
När vi hade goda vänner på middagsbesök häromdagen bjöd jag på denna smarrig vegetarisk thaisoppa. Vi käkade soppan med nybakade baguetter, med ost och paprika
Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.