den här tokgoda thaigrytanmedquorn och röd curry. Quorn, som är ganska likt kyckling till konsistensen, kan vara ett bra alternativ för den som vill prova på att äta vegetariskt men som inte riktigt vågar ge sig på rätter med bönor och linser
som får steka med i ett par minuter. Använder mig av Quorn i bitar här men vill man inte äta vegetariskt går det naturligtvis att byta ut mot kycklingfilé
Nu till den goda thaigrytan, via genväg med konserver. Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt själv, från att banka citrongräs till kryddningen
Servera thaigrytanmed jasminris och isbergssallad. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut
Bryn det i en stekpanna eller wok med olja. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili. 1Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk
Fräs på den i en stekpanna med smör eller olja. Smaka av med fisksås och limesaft. Jag har säkert lagt upp något liknande recept här tidigare men denna gryta är så smarrig att den tål att upprepas
Smaka av thaigrytanmed salt samt röd currypasta till önskad styrka och smak. Du kan reda grytan om du vill med en msk maizena utrört i några msk vatten till önskad tjocklek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.