Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Nu till den goda thaigrytan, via genväg med konserver. Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt själv, från att banka citrongräs till kryddningen
Servera thaigrytanmed jasminris och isbergssallad. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut
Bryn det i en stekpanna eller wok med olja. Servera med kokt jasminris. Garnera med koriander och chili. 1Späd med kycklingfond, fisksås och kokosmjölk
Fräs på den i en stekpanna med smör eller olja. Smaka av med fisksås och limesaft. Jag har säkert lagt upp något liknande recept här tidigare men denna gryta är så smarrig att den tål att upprepas
Smaka av thaigrytanmed salt samt röd currypasta till önskad styrka och smak. Du kan reda grytan om du vill med en msk maizena utrört i några msk vatten till önskad tjocklek
Smaka av med salt och peppar. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.