Fishcakes, fiskbullar, thaiSneglade på Donald Skehans recept och gjorde lite ändringar, lade till potatismjöl för fastheten och hoppade en hel röd chili
När jag fyllde år i fredags fick jag vinnaren av årets Sveriges Mästerkock Jennie Walldéns kokbok, Smaker i mitt hjärta-Korea möter väst, i present och i söndags provade jag att laga ett av recepten från kokboken, Thaifishcakes
FishCakes. Servera nyfriterade fishcakes med dippsåsen och ris. Stek fishcakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga
Ta en sked och klicka ut plätt stora fishcakes. 1Fishcakes600 g torskfilé 3 msk ingefära, riven 1 krm salt 1 kruka koriander 1 ägg 2 tsk sambal olek 1 tsk honung 1 salladslök neural rapsolja att steka i. 1Linas jordnötssås1 dl jordnötssmör med bitar 1 dl kokande vatten 1 msk ljus soja 1 msk sriacha 1 msk ingefära, rivenFishcakes
Är det en rätt ni ska testa av de som vi publiserat denna vckan så är det fishcakes. Servera fishcakes med en tartar sås (se bonusrecept nedan) och en blandad sallad
Jag vet att jag tjatar om det, men det är så skönt att inte behöva tänka 'julig' mat hela tiden. Än så länge är jag smått hög på att få tänka på allt UTOM just julig mat
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.