Snäll ChickenThai är ett blogginlägg från matbloggen Recepten. Snäll thaimat, finns det. I helgen testade jag att laga en chickenthai och, jo, den blev just snäll med fina smaker som funkade för såväl stor som liten
Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och bryn kycklingen. Tillsätt chilisås, sweet chilisås, oystersås, ingefära, riven vitlök och limesaft och limeskal
Lägg sedan i thai wok grönsakerna, creme fraiche, hackade persiljan och det är klart. Tärna upp köttet/löken och bryn det i en gryta med lite smör eller kokosfett, häll över mjölet och rör om
Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chickenthai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Add chicken, skin-side down, and sear both sides until golden brown, about 2-3 minutes per side. 8 bone-in, skin-on chicken thighs. 2 tablespoons unsalted butter 8 bone-in, skin-on chicken thighs 1/4 cup peanuts, chopped 2 tablespoons chopped fresh cilantro leaves For the sauce 1/2 cup sweet chili sauce 2 tablespoons reduced sodium soy sauce 2 cloves garlic, minced 1 tablespoon fish sauce 1 tablespoon freshly grated ginger Juice of 1 lime 1 teaspoon Sriracha, or more, to taste
Thaigryta och PT pass. Därefter åkte vi hem och lagade middag, det blev thaimat. Thaimat till 4 pers. Måndag igen och jag har sovmorgon, Tage vaknar vid 7
Den här rätten åt jag till middag härom dagen och det var verkligen så gott. Receptet har ni här. 100 gram kyckling, vitkål, spenat, broccoli, 1 morot, 1/2 avokado, 1/2 lök, squash och solrosskott
Pineapple ThaiChicken är en extra mild kycklinggryta med mycket smak som passar hela familjen. 400 g kycklingfilé, i tärningar 2 msk olja 1 påse Santa Maria asian Spices organic pinappel thai 1 burk Santa Maria Organic Coconut Milk 0
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.