Fräs färs och lök i en stekpanna med olja. Servera med gräddfil och sallad. Blanda i tacokrydda, krossade tomater och bönor, och småkoka i 10 minuter. 1 st burk vita bönor
Man kan hitta cassoulet (en gryta medbönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Värm bönorna om du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter. 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter 1 liten röd lök dill persilja gräslök olivolja efter smak salt peppar - gärna lite chilipeppar 1 tsk citron eller lime
Och till och med de flesta kräsna barn gillar tacos. Det blir gott, men jag är så OERHÖRT less på att se mina barns min när de känner smaken av oliver, så idag ersatte jag lagret med en ask frysta avocadobitar som jag lät tina upp och mosade ihop
Smaka av med sirap, ättika och salt. Har aldrig gillat bruna bönor, och gör det inte nu heller. Red med maizena utblandat med lite vatten om det behövs
Hur som helst så smakar dessa kryddiga, afrikanska bönor supergott tillsammans med fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.