Test av Kokospannacotta

(Smaken blev suverän. Dock är konsistensen inte lik den traditionella pannacottan, detta beror säkerligen på att jag inte hade i någon grädde. Aja, jag kommer definitivt göra om den, receptet skall uppdateras men lovar att smaken finns där.
majasmat-1
majasmat-1

Test av Kokospannacotta (Smaken blev suverän. Dock är konsistensen inte lik den traditionella pannacottan, detta beror säkerligen på att jag inte hade i någon grädde. Aja, jag kommer definitivt göra om den, receptet skall uppdateras men lovar att smaken finns där.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl kokos mjölk
  • 1 gelatinblad
  • 1 halv pressad lime (efter tycke)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 30 g vit choklad
  • Socker efter tyckte, jag valde att inte tillägga något socker eftersom kokosmjölken tillför en naturlig sötma.

Beskrivning

    1. Börja med att lägga gelatinbladet i blöt. Och hacka 4 rutor choklad, ca 25 - 30g
    2. Mätt upp 2dl kokosmjölk i en liten kastrull.
    3. Pressa i lime saften tillsammans med kokosmjölken. Och lägg i vaniljpulver samt socker efter tycke.
    4. Hetta upp mjölken på mellanvärme, det ska inte koka.
    5. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen.
    6. Blanda i chokladen och gelatinbladet, och blanda till en slätsmet. Häll upp i glaset och låt stå i kylen i minst 6 timmar.
    7. Tag ut glaset ur kylen och placera i varmt vatten med pannacottan i.
    8. Låt stå liten stund, detta gör du för att lättare få ut pannacottan ur glaset. Vänd sedan upp och ner på glaset och förhoppningsvis ploppar/ glider pannacottan ut. Annars går det att äta den rakt ur glaset. Gott blir det om det serveras med bär vid sidan om.
    9. Hoppas det smakar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.