Stek köttfärsen, krydda med salt och chilipeppar. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
salt och svartpeppar. nachochips. Tillbehör gräddfil nachochips koriander. 1 lime, skal och saft. Chili con carne600 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 röda chili, skivade 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk oregano 2 tsk rökt paprikapulver 400 g krossade tomater 400 g färdigkokta svart bönor på burk 2 dl coca cola 4 dl utspädd oxbuljong olja salt och svartpeppar. Avokadosalsa3 ätmogen avokado 1 lime, skal och saft 1 knippe koriander salt och svartpeppar
Börja med att lägga tomat och gurkbitarna i lite salt. rör ihop rödvinsvinäger, salt och peppar. Blanda vinägretten med grönsaker (med sin vätska), bönor och brödtärningar
Vi fick veta det så sent som i onsdags så min present till dem fick bli en tårta och efter att ha kollat med den blivande bruden vad hon ville ha så blev den så här
Själv älskar jag nämligen chili con carne och eftersom Daniel gör det också, blir det det till middag ganska ofta hemma (med matbloggarmått mätt, i andras ögon alldeles för sällan)
Krydda med kajennpeppar, paprika och vad du nu vill ha i. En rätt jag brukar slänga ihop snabbt och lätt är en helt vanlig svensk Chili con Carne, där kan jag kasta i lite jag vill som finns hemma
Först beställde jag en portion på Clarion hotell i Östersund i förrgår och sen när jag kom hem igår hade maken lagat en rejäl gryta med chili con carne
Chili con carne med habanero och lakrits Det finns hur många recept på chili som helst. Det gäller att ha en välmatad kryddhylla får att få till den här grytan och det är lite av mitt signum att försöka åstadkomma komplexa och samtidigt balanserade smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.