När man tempereratchokladen använder man den med fördel till att göra praliner, chokladkakor eller annat chokladigt som man vill ska hålla fint i rumstemperatur och vara blankt och vackert
Tempereradchoklad stelnar snabbare i rumstemperatur, får ett fint ”bräck” när den bryts, smälter i munnen men inte i handen och får en blank och fin yta
Finhacka chokladen, smält halva chokladmängden över vattenbad. Mörk choklad. Mjölkchoklad. Vit choklad. Tag bort skålen från värmen och rör i resterande choklad tills hela
Jag hade förberett mig genom att beställa hem fin choklad från Vahlrona - den bästa chokladen vid pralintillverkning och bakning, samt pralintillvekningsprylar somm underlättar tillverkningen
Men jag har provat att tempererachoklad under ledning av experten Jan Hed en gång, faktiskt. Nja, kanske väljer man hellre glass en smället sommardag, men även en vårkväll efter stök i trädgården sitter det fint med lite varm choklad
Mina favoriter är nog Oscar och Robin, hoppas på att någon av dem vinner. Vispa grädden relativt hårt. Något gott till mello-finalen måste man ju självklart ha och då kanske denna vita chokladkladdkaka med citrongrädde kan vara något
Choklad är min svaghet, min njutning och min favorit. Vad jag inte förstod då var att det går faktiskt att baka fantastiska godsaker och nyttiga, goda bröd som INTE innehåller en massa onödiga kalorier
hackad sockerfri choklad, kryddor som kanel, kokos. Visst uppskattar han god mat och vi brukar ofta laga lite mer komplicerade rätter på helgerna tillsammans, dels för att vi båda älskar god mat men också för att det är ett mysigt sätt att umgås på
Jag testade att baka några spröda goda chokladiga kakor och jag blev himla nöjd. 52 st kakor blev det, och jag ringlade lite smält choklad över några. 6 dl vetemjöl1,5 dl potatismjöl1 tsk bakpulver1 krm salt6 msk kakao1,5 dl socker2 msk vatten300 g smörSätt ugnen på 175 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke. 1,5 dl potatismjöl. 1,5 dl socker
Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Rör om tills margarinet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar
Raw kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom är det fullt med bra fetter, protein, järn, magnesium, krom, fosfor och svavel vilket gör det till ett riktigt superfood
Koka upp socker, grädde, och sirap i en storbottnad kastrull. Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Toppa gärna med vispad grädde såklart, och kanske bitar av skumtomtar. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Smarriga bollar som är betydligt nyttigare än vanliga chokladbollar. LCHF, Sötsaker c 25 st. Ändå är dom tillräckligt söta för ett godismonster som mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.