400-500gram räkor med skal. Ha i grädde och timjan och låt småkoka i 3-5minuter, ha i svampen igen och smaka av med salt och peppar. 400-500gram räkor med skal
Idag gick alltså startskottet för det italienska temat. Börja med att stormkoka musslorna i 3dl vitt vin och 3 dl vatten under lock i 5-7 min. I med calamaren i pannan och stek i 4-5 min, salta och peppra under tiden
TwitterPinterestRedditTumblrFacebookSkriv utE-postGoogleLinkedInGillaGilla Laddar. Räkna med ett halvt ägg och 6-8 stora räkor till varje smörrebröd. Skär några cornichoner på längden och lägg över – var generös, gärna 3-4 halvor. Till 4 portioner behöver du 1 kg rostbiff, 1-2 tsk salt samt vit- eller svartpeppar. Räkna då med omkring 1 timme och 15-30 minuter i 125 ° och 50-60 minuter i 175° för ett kg kött
TwitterFacebookGoogleLinkedInTumblrPinterestE-postSkriv utRedditPocketGillaGilla Laddar. Vi fortsätter jultemat, med lite recept på mat istället för godis å kakor
Idag var det första dagen sen i fredags som hon inte hade feber, så det går åt rätt håll, men nu har jag och Jimmy börjat känna av halsen, vi får se hur det går
Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
Första middagen på tema husman är avklarad. Kör på full effekt i ca 10-15 min. Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad
Det amerikanska temat rullar vidare och det blir bara bättre och bättre. Sätt in ugnen tills pizzan får fin färg, servera gäna med bea-sås och ruccolasallad
Vi närmar oss midsommar och ni är säkert i full gång med planering av buffé, midsommarlunch, grillkvällar och vad man ska ha för tilltugg framåt småtimmarna kanske
Kvällens middag blev Tema Ernst. 8 dl creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 vitlöksklyftor 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.