Sautera den skalade vitlöksklyftan hel i en panna med olivoljan. Skär den rökta laxen i småbitar. Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Med lite bröd till och lite sött till efterrätt så blev det en perfekt fredagsmiddag, utan varmrätt. Ibland får man unna sig en god bit rökt lax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxrom
Traditionsbundna som vi ändå är startar vi helgen med lax. Rökt lax såklart. Vill man att det ska gå fortare värmer man upp en liten del av vattnet och rör ut saltet och sockret innan man blandar med resten av det kalla vattnet
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många. Blanda ihop dill, vitlök, olivolja och smaka av med salt och peppar
Gnid in laxfilén med ex. Rökta räkor. Varmrökt lax. Räkna då med 15-20 minuters tillagningstid, beroende på temperatur. Tillaga laxen ca 50-60 minuter, fyll på med mer kol och rökspån om det behövs
Innan rökningen torkade jag av fisken med hushållspapper och pepprade. Jag tror att jag har gett Er recept på tidigare på rökt lax, nu kommer ett nytt uppdaterat
Till den rökta laxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.