Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Lägg blandningen över fisken. (jag lade i min i crème fraicheblandningen, det blev inte bra så jag rekommenderar att man strör osten över fisken och såsen istället)
På tal om att gå snabbt så är det något som även dagens middagstips gör, i alla fall går tillagningen undan sen är det helt och hållet upp till er själva hur fort ni sluger den
Vänta tills grillen fått en härlig varm glöd. Ju tjockare fisken är desto längre tid behöver den. Servera med färsk potatis, creme fraiche och dill eller lägg fisken på hårt tunnbröd
Jag har länge försökt få till den där perfekta fiskgratängen. Jag har läst recept, provat olika sorters fisk, vart ambitiös och verkligen gjort gedigna försök att få till den där saftiga, mjuka och välkryddade kombinationen
Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisauce. 600 g fiskfilé, t ex sej eller hoki2 vitlöksklyftor2 paprikor1 purjolöksmör2 dl vatten2 dl vispgrädde2 fiskbuljongtärningar4 msk sweet chilisauce1/2 tsk saltGör så härSkär fisken i 3 cm stora bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta tills de är mjuka, ca 5 min. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min
Servera fisken och såsen tillsammans med ris eller potatis med en grönsallad. Fyll fisken med dill, citron skivor och citronpeppar och grilla sedan i nedre delen av ugnen ca 1 timme på 125 grader, för en fisk på ca 1 kg (Tiden skiljer sig efter fiskens storlek)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.