ex bulgarisk el. ex bulgarisk el. Fick detta receptet genom kommentarsfältet på bloggen här om dagen. Blir så himla glad när vilt främande människor engagerar sig och delar med sig av recept till mig
10-12 potatisar. Koka potatisen med skal på. Skala och skiva potatisen. Skiva rödlök och paprika. Blanda vinäger med paprikapulver och timjan och låt det dra i 10 min
Den här soppan får man ofta i Bulgarien serverad med pitkabröd och kanske en shopska salata före. Om man vill göra soppan vegetarisk tillsätter man mer linser, utesluter köttet och använder grönsaksbuljong
Häromdagen gjordes en asbra linssoppa här i hushållet på vinden. En linssoppa från Vår kokbok. Gjorde dock lite ändringar pga av att jag inte hade alla ingredienser hemma och inte pallade gå och handla dem
Ris med vermicelli- Recept HÄR. Ris med vermicelli- Recept HÄR. Ca 8-10 portioner. 4-5 msk majsstärkelse. Låt koka tills köttet är helt mört, ca 1,5-2 timmar. Ca 8-10 portioner Köttet. 4-5 msk majsstärkelse
Den bulgariska fårosten är mildare och krämigare i sin konsistens än den grekiska varianten, den passar även perfekt som frukostost om du vill ha lite medelhavstema
Jag försökte en gång fuska med ett billigt bulgariskt rödvin, resultatet var ganska hemskt. Man kan också fuska till dem genom att ta de innersta fyra-fem lagren av löken hel och strimla de yttre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.