Fick detta receptet genom kommentarsfältet på bloggen här om dagen. Blir så himla glad när vilt främande människor engagerar sig och delar med sig av recept till mig
En rätt med kokt pasta som värms i yoghurt och som serveras med mynta och en yoghurtsoppa med mynta som särskilt barn är förtjusta i och som i smaken påminner om den makaronivälling som mamma gjorde när jag var liten på överblivna makaroner och mjölk
Smält smöret i en kastrull, lägg i den hackade löken och fräs på svag värme tills löken är mjuk. Fyll på 4 dl yoghurt och 5 dl vatten, låt koka upp och sjuda några minuter
1. Blanda yoghurt med vatten och koka upp det i en gryta. Tillsätt vetekorn och kikärtor. 2. Vispa samman vetemjöl och ägg och rör ner i grytan så att den reds av
Koka upp vatten och salt. Lägg i riset och koka under lock ca 30 minuter. Hacka purjolök och persilja. Tillsätt dem tillsammans med gröna linser och hackade färska örter till riset och koka i ytterligare ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.