. I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
. Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
. De här påminner mig om en vinterkväll för några år sedan hemma hos Emmeli i Stöde. Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
INGREDIENTS 200 g mjuka gräddkolor, jag använde Mullsjö gräddkolor 4 msk vispgrädde 180 g mjölkchoklad 100 g äggvita (3 st) 15 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 250 g strösocker (2,5 dl) 130 g glykossirap 110 g vatten (1,1 dl) 400 g mjölkchoklad
Blanda i marshmallows och nötter. Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. 30-40 st. 30 cm. 2 dl marshmallows
Jättegod mars kladdkaka. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och dela marsen i mindre bitar och tryck ner och lägg sedan sista kladdkakesmeten
Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda i ca 30-35 minuter. Som du kanske minns så är en av mina matutmaningar i år att bli en bättre bagerska
Jättegod mars kladdkaka. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och dela marsen i mindre bitar och tryck ner och lägg sedan sista kladdkakesmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.