Tangy Lemon Cupcakes with Meringues and Lemon Cream Cheese Frosting ( Syrliga Citron Cupcakes med Maränger och Citronfrosting )

Ingredienser

  • 225 g vetemjöl
  • 3 3/4 dl
  • 6 g bakpulver
  • tsk
  • 2 g salt
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 175 g strösocker
  • 2 dl
  • 3 ägg rivet skal från 2 citroner 2½ msk citronsaft
  • 100 ml mjölk
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljextrakt
  • 12 tsk lemon curd, recept finns här eller köpt
  • några maränger
  • 200 g cream cheese
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 120 g florsocker (2 dl)
  • 2-3 msk citronsaftmaränger och extra lemon curd att drizzla över
  • 3 eggs
  • zest from 2 lemons
  • 2½ tbsp lemon juice
  • 100 ml milk
  • 1 tsp vanilla paste or vanilla extract
  • 12 tsp lemon curd, recipe here or shop bought
  • some meringues
  • 200 g cream cheese
  • 75 g soft butter
  • 120 g powdered sugar
  • 2-3 tbsp lemon juicemeringues and extra lemon curd for drizzling

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.