1. Börja med att fylla en pastakastrull med vatten och sätt på spisen. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen,
2. hacka löken och vitlöken och fräs i ca 2 msk olja, tillsätt quornfärsen och låt det stekas med lökhacken i några minuter och krydda sedan med paprikapulver.
3. tillsätt tomatpurrén och resten av kryddorna och när det brynt klart så häller du över de krossade tomaterna. låt de koka ihop och smaka av om kryddorna smakar bra och lägg till något om de behös.
4.Samtidigt som du lagt ned pastan i de kokande vattnet kan du hälla i linserna och ärtorna i färsen så blir allt klart samtigt.
400 g tagliatelle (eller vilken pasta du vill) salt 150 g pancetta (eller bacon, välj bra kvalité) 10 stjälk färsk mynta 2,5 dl frysta ärtor 100 g pecorinoost 1,5 dl crème fraîche 2,5 dl kokvatten från pastan svartpeppar, nymalen grönsallad (t
Servera medtagliatelle. Solen har varit framme men blåsten ute är verkligen iskall så jag har hållit mig inomhus med tända ljus och lite kökspyssel idag
Härliga påsktider med massor av god och vårlik mat på borden. Såsen puttrar sakta medans pastan kokar. Under tiden hettar du upp en stekpanna och fräser på finhackad purjolök, vitlök och soltorkade tomater i lite olja
Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Jag har också varierat mig genom att inte ta dijonsenap utan välja en olja med ingefärs- och citronsmak (från A L'Oliviers), det blev en helt annan sallad - nästan ännu godare
Servera med nykokt tagliatelle. Hacka basilikan fint och blanda med crème fraiche. En gammal favorit som jag hittat på Arla en gång i tiden är denna rätt med fläskfilé
Lägg över linsernaoch sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver. 2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i
Lägg i den rökta laxen ochsockerärtornaoch smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Blanda Philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull
4 4 port tagliatelle 1 vitlöksklyfta 1 rödlök 600 g kycklingfilé 2 msk olivolja salt och peppar 150 g fetaost 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.