Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–6 dl vetemjöl. Grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min eller tills det fått fin färg. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–
sågott. Så nu ni ska ni ge er ut att leta upp den där lergrytan som ni har någonstans i era gömmor för den är minsann på väg tillbaka Här kommer ett brödrecept där man använder just lergrytan
Läs också. Så snabbt gör du picklad rödlök – godaste receptet Syltade kantareller Ingredienser 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättika, 12- procentig 2 dl socker 3 dl vatten 2 lagerblad Gör så här Rensa kantarellerna och skär ner rödlöken i små klyftor. Lägg i svamp och rödlök i lagen och koka 4–5 minuter
Sågott folk. 23 Jul. 22. 35. ENKELT & SÅGOTT. 0kommentarer. En utav mina favoritinspiratörer vad gäller bakningen är Martin Johansson - "Pain de Martin"
Gör så här. Men det smakar mer och är gott även för kroppen. Mums. En stor kastrull förvällda (lätt kokta) eller ångkokta grönsaker är inte mycket mer ansträngande att göra än att koka ris eller pasta
Grön tomatmarmelad Ingredienser 1 kg gröna tomater 1 dl vatten rivet skal och saft av 2 citroner 3 cm färsk ingefära 5 dl socker 1 krm natriumbensoat Gör så här Skölj tomaterna
Fyllning till västerbottenpaj2 dl mjölk2 dl vispgrädde4 ägg300 g västerbottenostsalt o pepparGör så här1. Fyllning till kantarellpajen200 g stekta kantareller100 g västerbottenost3 ägg3 dl gräddelite löksalt o pepparGör så här1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.