När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvartabönoroch tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. 1 burk/kartong (380 g) svartabönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev. Servera med en klick gräddfil, hackad paprika, majs, ev. Häll över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna förutom majsochbönor
Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladas med squash och keso samt enchiladas med tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
Indiska dhal (linser) med ghee, karamelliserad lök och kryddor skapar smaksensationer, precis som äkta japansk tofu eller mexikanska svartabönor när de är vällagade med omsorg om rätt kryddning ochmed kärlek
Denna matiga cajunkryddade soppa, medbönor, majsoch morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Hetta upp smör i en stekpanna medmed höga kanter och stek champinjoner och lök. Rör ner creme fraiche, äppelcidervinäger, sköljda svartabönor, strimlade soltorkade tomater och kapris
Det blev en mustig mexgryta medsvartabönor tillsammans och hembakta majstortillas. Det är det som är så bra med maträtter, man kan ofta bara ta vad man har hemma och på så sätt skapa magi i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.