Idag serverade jag tomatsåsenmed bönpasta och fetaost. När pastan kokat klart, riv ner blad med basilika i tomatsåsen, och häll sedan såsen över pastan (jag lägger upp pastan i portionsskålar först, jag blandar alltså inte ner tomatsåsen i pastan)
Jag har inte hunnit provlaga något med den men smakat lite granna. Jag hade lite bråttom när jag gjorde detta och tänkte inte på att smula sönder oreganon innan jag blandade den med de övriga kryddorna
En smidig och lättlagad tomatsås. Recept för ca 8 dl tomatsås. Fräs lätt i en kastrull med olivoljan tills löken börjar mjukna och bli genomskinlig (ca 5-6 minuter)
Raw tomatsåsmed vitlök och basilika. Dela tomaterna i bitar och mixa alla ingredienser utom basilikan tillsammans i matberedare, med stavmixer eller i blender tills att såsen är slät
konserveringsmedel och E-ämnen och kan justera mängden salt och socker själv efter egen smak. Smaka av färsen med kryddan om du vill ha den starkare, kryddigare, saltare, sötare
Lägg tomaterna i en eldfast form med snittytan upp. Ljuvlig tomatsåsPortioner. Skrapa sedan ner allt från formen ner i en kastrull och mixa slät med en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.