Stängda altandörrar, regnblöta utemöbler och ett vardagsrum fyllt med tända värmeljus - de ljumma sommarkvällarna för bara dryga veckan sedan känns så avlägsna
Äter man så här billig mat kan man unna sig ett lite finare vin om man vill och denna är en av mina vita favoriter som passar bra till just skaldjur och fisk
Vi önskar er en fin kväll,. ) Däremot är den så in i bänken krämig och god, smaken av gorgonzolaosten slår volter i gommen och för den som gillar det är detta the one
Så ikväll lyxade vi till det med Färsk Pasta fylld med karl johansvamp och tryffel (ICA), lufttorkad skinka, vitlöksstekta skogschampinjonern och getostsås
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson tillkvällsmaten istället)
Skär av det det översta möglet, ”locket”, på osten och lägg osten i en ugnsfastform. Det är min syster som har introducerat mig tilldetta goda som är superlätt att göra
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare
Sätt in fläskkarrén i nedre delen av ugnen. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. 2 msk hackad persilja till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.