Luqaz Ottosson – Kökschef Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland. Det är inte bara det att det blir en stor tavla av alltihop utan det skapar någon extra gemenskap runt bordet när du ställer fram något stort och maffigt
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
(alla ingredienser är självklart ekologiska). Nu när jag inte äter så mycket mjölkprodukter längre var jag i stort behov av att hitta något mättande och bra att äta till frukost och jag har tidigare testat just chiapudding men inte riktigt fått till det
-) Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. Veckan har med andra ord varit hektiskt med aktiviteter nästan varje dag och den är inte slut än
Tycker du om räkor och lite hetta i maten, då kommer du älska den här förrätten♥. Trä sedan upp räkorna på spett och grilla några minuter på varje sida
Jag använder ekologiskakryddor i den utsträckning jag kan, så det här blir ett mycket bättre alternativ än många av de färdiga kryddblandningarna som finns att köpa
Inte helt vanligt i den här familjen då storebror som har gått på förskolan sedan han var ett och ett halvt och snart fyller fem enbart varit hemma två dagar sedan han började
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
Jag sitter i skrivande stund och känner mig lättad. Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt
På fredag natt åker jag och Culinary Team West till Luxemburg för att tävla i VM. Sweet Taste heter det och jag kommer att jobba med bland annat konsultverksamhet, gästspel, matkurser, föredrag och middagar
När lillebror sov middag passade jag på att göra färdigt mina ekologiskaoch sockerfria smoothieglassar som jag påbörjade härom dagen när vi fick smoothie över
När man inte orkar stå i köket för länge och man helst vill att middagen ska bli klar på ett kick. Jag älskar att förbereda och har inga problem med att se till att få vissa saker gjort dagen innan för att det ska underlätta för mig när jag kommer hem efter en lång dag på jobbet
Läs alla KOCKENS TIPS. Jag tänkte bjuda på en dessert som vi kör just nu på restaurangen och smakerna kring denna dessert är ju självklara med tanke på årstiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.