Dels bakar vi ett mörkt filmjölksbröd som vi fryser inh och plockar fram varjedag och sen så bakar vi bröd varjedag till frukost och mellanmål och ibland även till lunch
Nu är det dags att göra glasyren. Men nu lagom till kanelbullens dag som alltid infaller den 4 oktober, så tänkte jag att jag skulle anstränga mig lite för att få fram en kanelbulle som uppfyller nedanstående krav
Jag hade inte planerat middagen riktigt bra, inventerade kylskåpet och hittade en bit blomkål och en bit purjolök, så medan jag stekte biffar (fakirbiffar men med kryddpeppar, svartpeppar, lök och sojasås) kokade jag blomkålsbuketter och purjobitar några minuter i saltat vatten
På förmiddagen bakade jag äppelknyten, ett recept jag hittade hos Suss, som vi åt till fikat. Himlen blev kolsvart, blåsten tog i och regnet började falla, med ens infann sig höstmörkret och jag kände för att tända ljus till fikat
När den svalt är det dags för glasyren. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.