Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj ochljus kladdkaka med smak av citron, kokos och blåbär
För att göra den här kakan på kikärtor lite roligare när man skrattat klart åt att den innehåller kikärtor ville jag ha ett lager av något syltliknande ovanpå så det inte bara blir en trist ljus kaka
och så har det varit i många år. Det blir i och för sig mer och mer sällan man ställer sig och gör det, men när det väl står serverat på bordet så skrapas faten rena
Men kallt eller inte, idag var det bara att sätta sig i bilen och åka till grannstaden Nykarleby eftersom jag hade bokat in både hårfrisörska och tandläkare
Koka upp mjölken och grädden. Blanda socker och äggulor vispa det lätt. Häll sakta i gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt tills det tjocknar
Smält smöret och blanda med mjöl och vatten till en smidig deg, ta lite mer mjöl om du behöver. Skala , kärna ur och dela päronen i mindre bitar och lägg ut över botten
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Så i mammas receptbok heter den till och med Gerds Murrekaka
Nötfärs med wokgrönsaker ochljus fiberpasta med en gnutta smak av kanel. - Koka upp den ljusa fiberpastan enligt förpackning men samtidigt som du tillsätter saltet tillsätter du också en tsk kanel
Häll upp och servera genast. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen
Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom. Här nedan finns receptet på min frukosthummus, två andra recept för den som vill variera sig finns här och här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.