Ett gott bröd smakar bra till. Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Jag valde morötter, lök och broccoli, men egentligen är det bara att använda sig av fantasin och sina egna favoritgrönsaker
Tidigare har jag gjort en fond pågrönsakerochmed köttgrund om du kanske är ute efter det. Skaldjursfond är nåt som man enkelt gör medgrönsakeroch skal från diverse skalade godbitar
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
) och spetsat med Xanté blir det en perfekt välkomstdrink på adventsminglet. ( Det hade varit mysigt med rimfrost och snö utanför fönsterna när adventsljusen tänds
Jag fick lite kyckling kvar sedan jag gjort min helstekta kyckling i ugn, och de resterna använde jag i en paj, tillsammans med broccoli, tomater, ost och senap
Börja med att salta och peppra laxen och lägg i en form. Ja, jag vet, det är lite tidigt men jag gör det för projektet "Grönare högtider" som jag arbetat med tidigare under året
Recept på allt-i-ett, långkok, eget bake-off bröd, middag för matlåda, barnens kockskola med recept/bilder/tydliga instruktioner, recept där grönsakerna står i fokus, smörgås/soppa/sallad, skåpmat, helghärligheter och veckoplaneringsscheman med inköpslistor
Rör ned korv ochgrönsaker. Skala och hacka lök och vitlök. Avsluta med lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en kastrull, fräs lök och vitlök utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.