Häll lagen över tomaterna och sätt på locket. Lag. Min mormor brukade lägga in syltadegrönatomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
Toppa med örter av något slag. 12 g färsk jäst, 1,2 dl vatten 37-gradigt, 1 tsk salt, ½ tsk strösocker, ½ msk olivolja, 3-3,5 dl vetemjöl. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter. Ca 5 min. 12 g färsk jäst,. 1,2 dl vatten. 1 tsk salt,. 1 krossad vitlöksklyfta. Ca 5 min Deg
Inlagdagrönatomater. I växthuset har jag skördat körsbärstomater en stor del av sommaren och plantorna formligen dignade av grönatomater och tomater på väg att mogna helgen som gick
Läs gärna mer hos Månadens bloggvärd Ulrica/Krii’s Kitchen. För er som inte vet vad Månadens gröna är, så är det en helt öppen vegetarisk matlagningsutmaning där vi samlas kring en råvara varje månad och delar med oss av recept på bloggar och på instagram
Koka upp 2 liter vatten med ättika och 1 msk salt. 2 tomater. Skär av nedre delen på sparrisen och koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.