150-200 gram
benfritt kött per person, men mer om det är kött på ben eftersom du då ska ha kvar så det räcker när benen tagits bort. Det här receptet brukar räcka till
Lägg på lammgrytan och toppa med färsk basilika, flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg i en kastrull tillsammans med lammbog och lantbuljong och krossade tomater
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt purjolök och vita bönor. Lägg över i en gryta och koka ur stekpannan med vatten och häll i grytan
Denna ljuvliga matiga gryta med fantastiska medelhavssmaker gör sig väldigt bra som den är med ett gott bröd, eller för den som vill med potatis eller ris
Smaka av med salt och vitpeppar. 2 dl kokta vita bönor. Tillsätt haricots verts och vita bönor och låt koka i ytterligare ca 5 minuter. 2 dl kokta vita bönor
Man kan hitta cassoulet (en gryta medbönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.