Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
. Det enkla är ofta det godaste, precis som i fallet med den här potatisen. Jag hade lätt kunnat äta en måltid bestående av just de här gyllene potatisarna som fått rostas i ugnen med massor av olivolja, vitlök och örter
Ansa fänkålen och skiva den tunt. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs det i ytterst lite matfett tills grönsakerna mjuknar
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
jo, jag gillar ju som sagt tillbehör när det är grilltime. Här är ett bröd jag gjorde idag. Jag har ofta svårt för att ange exakta mängder då jag alltid "lär känna" varje deg
4 fjärilskotletter e4ller urbenade fläskkotletter à 125 g. Skala päronet och skär det i 4 klyftor. Ta bort kärnhuset och skär päronklyftorna i långa strimlor
Fjärilskotlett på kaneldoftande grönsaksbädd. Hej igen. Hoppas ni haft en mysig fjärde advent. Nu är vi hemkomna igen från barnens farfar och hans sambo där vi har spenderat vår sista advent för detta året
Precis som så många andra hämtar vi inspiration från tidningen Buffé. Den här gången följde vi receptet precis som de föreslog och resultatet blev en god kycklinggryta med spännande smak från dragonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.