Igår gjorde jag fiskfärsbiffar till middag. Serveras med potatismos och en kall sås. Finfördela fisken i en matberedare tillsammans med mjöl, mjölk och kryddor
Små smakfulla fiskfärsbiffar som serveras med en krämig aioli och nyklippt gräslök. Mal fisken och räkorna med hjälp av en köksassistent (exempelvis KitchenAid)
Hacka dem lätt med en kniv och forma dem till biffar. Det går fint att frysa färdiga fiskfärsbiffar. Lägg upp biffarna på varmt fat och garnera med citronskivor
Amarula Cream görs på frukten ifrån Marulaträdet som växer vilt på den sydafrikanska savannen. Blanda alla ingredienser tillsammans med is i en cocktail shaker och häll upp i glas
Såsen kan även sparas och ätas senare till fiskfärsbiffar, kall fisk såsom tonfisk på burk osv. Serveras med fördel ihop med mandelpotatis och röda tomater samt en sallad med fina blad
Prisvärt och riktigt bra är Sydafrikanska Syrah-vinet med det specialla namnet Allesverloren. Testa gärna denna härliga rätt med mör hjortfilé, ugnsrostade rotsaker samt en krämig kantarellsås som man bara vill ha mer av
Varför inte sydafrikanska favoriten Mulderbosch. Härliga fräscha smaker och nu på sommaren tycker jag att det passar utmärkt med ett glas matigt rosé i glaset
I Belgien serveras denna klassiska rätt med pommes frites och majonäs. Men för mig räcker det med ett gott bröd som man skär tjocka skivor av och doppar i den tokgoda soppan
Den här sydafrikanska linsgrytan med banan och kokos är ett bevis på att god och nyttig vegetariska mat inte behöver vara varken dyr eller krånglig att laga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.