Blend the breadcrumb mixture with the ground beef/pork to a proper consistency. "Köttbullar med brunsås, potatis och lingonsylt" is Swedish food at its best and very yummy
Blend the breadcrumb mixture with the ground beef/pork to a proper consistency. "Köttbullar med brunsås, potatis och lingonsylt" is Swedish food at its best and very yummy
Smaka av med salt och peppar och se till att konsistensen på smeten är fast utan att bli torr genom att ha i mer ströbröd och/eller grädde eller vatten
Värm gärna mjölken/grädden något i en kastrull eller i mikrovågsugnen. Häll grädde i samma panna som köttbullarna,häll i dom övriga ingredienserna och låt puttra någon minut
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk. Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider
3/4 dl ströbröd. 1/2 dl mjölk enligt eget val. Så här gör du. 40 minuter. Rör samman mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå för att svälla i 10 minuter
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.