Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter
Osttärningar av det som finns hemma likaså. Om du nu har gjort rätt kan man precis ana salladen och de övriga grönsakerna mellan bitar av kyckling, ost och bacon
Nu ligger hon i alla fall och sover, och jag och Jonas ska sätta oss och kolla på ett avsnitt av Game of Thrones och äta ost och kex med en smarrig tomatmarmelad med kardemumma
Igår skulle vi hem till min vän Lotta som fyllde år förra helgen. Den bästa tårtan hon vet är Schwarzwaldtårta så det är klart att jag gjorde en till henne som en överraskning
På toppen så strödde jag på lite ost de sista minutrarna och fick då en liten extra god touch. 500 g alaska pollak eller annan vit fisk, 3 dl matlagningsgrädde, matredning, salt, citronpeppar, 1 tsk timjan, 1-2 msk gräslök, 1/2 röd paprika, 1/2 gul paprika, 3-4 msk chilisås, 1-2 dl riven ost. Strö då över den rivna osten, hur mycket du tar beror på smaktycke, och låt fisken stå inne i ugnen så länge osten har smält och blivit gyllenbrun, typ cirka 5-6 minuter. 1-2 dl riven ost
Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflar med ost och skinka som fyllning. Andra fyllningar kan vara brieost och salami eller fetaost och soltorkade tomater
Strö riven ost och bacon över grönsakerna. Riven ost. Låt stå i ugn ca 3-5 minuter, tills dess osten är smält. 2 morötter 1 vitlök Blomkål (ca 7 bitar) Riven ost 40 g bacon Salt Peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.